nybjtp

O le Iunaite Setete o loʻo i ai i se faʻalavelave o le le lava o tausiga faʻafomaʻi

"I le taimi muamua sa latou le maua ni mea e puipuia ai le tagata lava ia, ona latou le maua ai lea o ventilator, ma o lea ua leai ni tagata faigaluega faafomai."
I le taimi o loʻo vevesi ai le faʻamaʻi o le Omicron virus i totonu o le Iunaite Setete ma ua oʻo i le 600,000 le numera o faʻamaʻi fou, na tuʻuina atu e le US "Washington Post" se tala i le 30th e atagia mai ai i lenei lua tausaga le umi o le taua faasaga i le fou. pale faʻamaʻi, "E le lava a matou sapalai mai le amataga seia maeʻa."I le taimi nei, i lalo o le aʻafiaga o le malosi fou o Omicron, o le numera tele o tagata faigaluega fomaʻi ua amata ona vaivai, ma o le US fomaʻi o loʻo feagai ma le ogaoga o le le lava o tagata faigaluega.
Na lipotia mai e le Washington Post o Craig Daniels (Craig Daniels), o se fomaʻi tausi maʻi i le falemaʻi pito i luga ole lalolagi ole Mayo Clinic (Mayo Clinic) mo le luasefulu tausaga, fai mai i se faatalanoaga, “Sa masani ona i ai i tagata se ituaiga Hypothetically, lua tausaga talu ona mavae le outbreak, sa tatau ona faafaigaluegaina e le vaega o le soifua maloloina le tele o tagata."Peitaʻi, e leʻi tupu se mea faapena.
"O le mea moni ua tatou oʻo i le tapulaʻa ... o tagata e asu toto, tagata e faigaluega i le po, tagata e nonofo i totonu o le potu ma e mamaʻi mafaufau.Ua latou vaivai uma.Ua matou vaivai uma.”
O le lipoti na faailoa mai ai o le mea na feagai ma lenei faalapotopotoga faafomai o se tulaga masani i falemai i le Iunaite Setete, ma le aufaigaluega faafomai ua lagona le vaivai, leai se suauu, ma le ita i tagata mamaʻi e mumusu e fai ni matapulepule ma tui.O le tulaga na faateteleina ina ua amata ona afaina le Omicron i le US, faatasi ai ma le le lava o tagata faigaluega ile falemaʻi ua avea ma faʻafitauli faʻateleina.

talafou12_1

"I faʻamaʻi ua mavae, ua matou vaʻaia le le lava o ventilator, masini hemodialysis, ma le le lava o potu ICU," o le tala lea a Rochelle Walensky, faatonu o le US Centers for Disease Control and Prevention (CDC).O lea ua oʻo mai Omicron, o le mea tatou te matua faʻapuupuu ai o le au tausi soifua maloloina lava latou.
Na lipotia mai e le British “Guardian” e faapea, i le amataga o Aperila o lenei tausaga, na faaalia ai i se lipoti o suʻesuʻega e 55% o tagata faigaluega faafomaʻi i luma o le Iunaite Setete na lagona le vaivai, ma e masani ona latou feagai ma le faʻalavelave poʻo le le fiafia i le galuega.O loʻo taumafai foʻi le American Nurses Association e unaʻia ofisa o Amerika e faʻailoa le le lava o le tausimaʻi o se faʻalavelave faʻale-malo
E tusa ai ma le US Consumer News and Business Channel (CNBC), mai ia Fepuari 2020 ia Novema i le tausaga nei, o le US Health Care alamanuia na leiloa le aofaʻi o le 450,000 tagata faigaluega, o le tele o tausimai ma tagata faigaluega tausi fale, e tusa ai ma le Ofisa o Leipa a le atunuu.
I le tali atu i le faʻalavelave o le le lava o tausiga faʻafomaʻi, ua amata ona faʻagaoioia faiga faʻalesoifua maloloina i totonu o le Iunaite Setete.
Na taʻua e le Washington Post na amata ona latou teena talosaga mo auaunaga faafomaʻi faʻafuaseʻi, faʻavaivaia tagata faigaluega mai le malolo maʻi, ma le tele o setete na auina atu le National Guard e fesoasoani i falemaʻi faʻamamafa i galuega faigofie, e pei o le fesoasoani i le tilivaina o meaʻai, potu faʻamamaina ma isi.
"Amata i le aso, naʻo le Level 1 trauma falemaʻi a le matou setete o le a faia se taotoga faʻafuaseʻi naʻo le faʻasaoina o se gafatia e tuʻuina atu ai le tausiga maualuga," o le tala lea a le fomaʻi faʻafuaseʻi Megan Ranney o le Iunivesite o Brown i Rhode Island.O loʻo iai tagata mamaʻi tigaina."
E talitonu o ia o le "toesea" o le falemaʻi o se tala leaga tele mo ituaiga uma o gasegase."O nai vaiaso o lumanaʻi o le a mataʻutia mo gasegase ma o latou aiga."
O le taʻiala na tuʻuina mai e le CDC o le faʻamalieina o faʻamaʻi puipuia manaʻomia mo tagata faigaluega soifua maloloina, faʻatagaina falemaʻi e vave manatua tagata faʻamaʻi pe vavalalata fesoʻotaʻiga e le o faʻaalia ni faʻailoga pe a manaʻomia.
I le taimi muamua, o le US Centers for Disease Control and Prevention na faʻaititia foi le taimi fautuaina mo le taofia mo tagata na faʻamaonia lelei mo le pale fou mai le 10 aso i le 5 aso.Afai ua uma ona fai tui puipui o tagata vavalalata ma o loʻo i totonu o le vaitaimi puipuia, latou te le manaʻomia foi ona taofia.Na taʻua e Dr. Fauci, o se tagata poto faapitoa i fomaʻi ma le soifua maloloina a Amerika, o le faapuupuuina o le taimi fautuaina o le tuʻuesea, o le faʻatagaina lea o nei tagata ua aʻafia e toe foʻi i galuega i se taimi vave e mautinoa ai le gaioiga masani a le sosaiete.

talafou12_2

Ae ui i lea, aʻo faʻamalieina e le US Centers for Disease Control and Prevention lana faiga faʻavae mo le puipuia o faʻamaʻi e faʻamautinoa ai le lava o le aufaigaluega faafomaʻi ma le faʻagaioiga masani o sosaiete, na tuʻuina atu foi e le lala sooupu se vavalo mataga i le aso 29 e faapea i le isi fa vaiaso, e sili atu i le 44,000 tagata i totonu. e ono maliu le Iunaite Setete i le niumonia fou.
E tusa ai ma fuainumera mai le Iunivesite o Johns Hopkins i le Iunaite Setete, e oo atu i le 6:22 i le aso 31 o Tesema, 2021 i Beijing, o le aofaʻi o faʻamaʻi faʻamaonia o le niumonia fou i le Iunaite Setete na sili atu i le 54.21 miliona, e oʻo atu i le 54,215,085;o le aofaʻi o tagata maliliu na sili atu i le 820,000, na oʻo atu i le 824,135 faʻataʻitaʻiga.O se faamaumauga 618,094 mataupu fou na faʻamaonia i le aso e tasi, tutusa ma le 647,061 mataupu na faʻamauina e Bloomberg.


Taimi meli: Ian-19-2022