nybjtp

Alamanuia masini fa'afoma'i: Le fetu fa'aa'e a Malaysia

O le falemaʻi masini faʻafomaʻi o se tasi lea o le "3 + 2" maualuga-tuputupu aʻe vaega laiti ua faʻaalia i le sefulutasi fuafuaga a Malaysia, ma o le a faʻaauau pea ona faʻaleleia i le fuafuaga fou a le aufaipisinisi a Malaysia.O se vaega taua tele o le tuputupu aʻe, lea e faʻamoemoe e toe faʻaleleia ai le faʻaleleia o le tamaoaiga o Malaysia, aemaise lava le gaosiga o fale gaosi oloa, e ala i le gaosiga o oloa faʻapitoa, faʻatekonolosi ma maualuga le tau.
E oʻo mai i le taimi nei, e sili atu nai lo le 200 tagata gaosi oloa i Meleisia, o loʻo gaosia le tele o oloa ma meafaigaluega mo fomaʻi, taotoga nifo, optics ma faʻamoemoega o le soifua maloloina lautele.O Meleisia o le ta'uta'ua o le lalolagi e gaosia ma fa'atau atu mea fa'apalapala, totigilima tipitipi ma su'esu'ega, e tu'uina atu le 80% o fa'apalapala ma le 60% o totigilima pa'u (e aofia ai totigilima fa'afoma'i) i le lalolagi atoa.

talafou06_1

I lalo o le vaavaaiga vavalalata a le Medical Device Administration (MDA) i lalo o le Matagaluega o le Soifua Maloloina a Malaysia (MOH), o le tele o tagata gaosi masini faafomai i Malaysia e tausisia tulaga ISO 13485 ma le US FDA 21 CFR Vaega 820 tulaga, ma e mafai ona gaosia. oloa fa'ailoga CE.Ole mana'oga lea ile lalolagi, aua e sili atu ile 90% o masini fa'afoma'i a le atunu'u e mo maketi i fafo.
O le faʻatinoga o fefaʻatauaʻiga a le falemaʻi masini faʻafomaʻi a Malaysia ua faʻatupulaia ma le mausali.I le 2018, na sili atu i le 20 piliona tala le tele o oloa auina atu i fafo mo le taimi muamua i le talafaasolopito, e oʻo atu i le 23 piliona tala, ma o le a faʻaauau pea ona oʻo atu i le 23,9 piliona ringgit i le 2019. E oʻo lava i le feagai ai ma le faʻamaʻi fou o le palealii i le 2020, o loʻo faʻaauau pea le pisinisi. ia atiina ae ma le mausali.I le 2020, ua oʻo atu i le 29.9 piliona tala.

talafou06_2

O loʻo faʻapipiʻi atu foʻi e le aufaipisinisi le tele ma sili atu le gauai atu i le lalelei o Meleisia e avea o se nofoaga e teufaafaigaluega ai tupe, aemaise lava o se nofoaga i fafo ma se falemaʻi fale gaosi oloa i totonu o ASEAN.I le 2020, na faʻamaonia ai e le Malaysian Investment Development Authority (MIDA) le aofaʻi o 51 galuega faʻatatau ma le aofaʻi o tupe teufaafaigaluega e 6.1 piliona tala, lea e 35.9% poʻo le 2.2 piliona tala na faʻatupeina i fafo.
E ui lava i le faʻamaʻi o le lalolagi i le taimi nei o le COVID-19, o loʻo faʻamoemoeina le faʻalauteleina o le gaosiga o masini faʻafomaʻi.O maketi pisinisi a Meleisia e mafai ona faʻamanuiaina mai le faʻaauau pea o le tautinoga a le malo, faʻatupulaia tupe faʻaalu mo le soifua maloloina lautele, ma le faʻalauteleina o falemaʻi tumaoti o loʻo lagolagoina e le falemaʻi faʻapitoa tau turisi, ma faʻapea ona alualu i luma tele.O le tulaga fa'apitoa tulaga ese a Meleisia ma le fa'aauau pea ona lelei si'osi'omaga fa'apisinisi o le a fa'amautinoa ai o lo'o fa'aauau pea ona fa'atosina mai fa'afaigaluega a atunu'u eseese.


Taimi meli: Tes-07-2021